BIOGRAFIE

Wouter Bossen
Trompettist & Docent

Smaakvol, lyrisch en energiek zijn kernwoorden voor het spel van Haarlemse trompettist Wouter Bossen. Geïnspireerd door helden als Chet Baker en Roy Hargrove begon hij in 2010 zijn opleiding aan het Conservatorium in Haarlem, waar hij onder begeleiding van trompettisten Jan van Duikeren, Rik Mol en David Rockefeller de basis legde voor zijn carrière als solist en sectie trompettist. Sindsdien stond hij al op festivals als Concert At Sea, Zwarte Cross en Paaspop en in zalen als Paradiso, 013 en de Melkweg. Tijdens zijn studie heeft hij tevens het podium mogen delen met Trijntje Oosterhuis en Waylon. 

In stijlen als Soul, Pop, Jazz, Funk en House voelt Wouter zich prima thuis. Zo werkte hij samen met Soul zanger Steffen Morrison en singer-songwriter Michael Prins. Met Dj’s als Olav Basoski (EDM), Sebastian Davidson (deephouse) en Dj Jean zette hij menig feest (zowel nationaal als internationaal) op zijn kop. Als podiumbeest weet hij zijn energie over te brengen en het publiek mee te nemen op een muzikale reis.

 

Wouter is ook actief als docent. Hij is actief betrokken bij meerdere muzikale projecten vanuit het MZO. Zo is hij docent bij meerdere scholen in Amsterdam, waar het landelijk bekende Leerorkest haar projecten huisvest.

SAMENWERKINGEN

BADE - Michael Prins - Myles Sanko (UK) - The Saints (AUS) - Steffen Morrison - SESSION - The Dynamite Blues Band - The Dynamite Horns - Olav Basoski (DJ)- Sebastian Davidson (DJ)- DJ Jean (DJ) - Liptease & the Backstreet Crackbangers (Rock-a-billy)- The Coronas - The Happening - We Want More en vele anderen.

© 2016 by Wouter Bossen

WOUTER BOSSEN

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon